rrMilloin aloitatte Ruisrockin pystyttämisen Ruissalossa?

Festarin valmistelut aloitetaan juhannuksen jälkeisellä viikolla ja tositoimiin Kansanpuistossa päästään festariviikon maanantaina kun lavojen ja muiden isojen rakenteiden pystytys alkaa. Ruissalon Kansanpuisto on Ruisrockin rakentamisen ajan työmaa jossa liikkuu paljon rakennuskoneita ja muuta huoltoliikennettä, joten puistoa joudutaan osin sulkemaan rakentamisen ajan. Kokonaan Kansanpuisto suljetaan yleisöltä keskiviikko-iltana jolloin rakentaminen on kiivaimmillaan.

Tuleeko alueeseen tai käytännön järjestelyihin tänä vuonna muutoksia?

Käytännön järjestelyt ovat viime vuosien ajan toimineet sen verran hyvin, että pääasiassa hommat toimivat kuten aiemmin. Jalkakulkijat saapuvat alueelle Rantapromenadia pitkin ja pyöräilijät ohjataan Ruissalon puistotien viereistä pyörätietä pitkin. Festaribussit jättävät asiakkaat mantereen puolelle ennen Ruissalon siltaa sijaitsevalle festaribussiasemalle. Ajoneuvoliikennettä Ruissaloon valvotaan viikonlopun ajan mutta saaren asukkaat pääsevät tottakai ajamaan koteihinsa. Ajolupia asun- Ruisrock juhlitaan Kansanpuistossa jo 45. kerran - haastattelussa promoottori Mikko Niemelä Ruisrock Ruissalossa 4.-6.7.2014 9 noille ajamiseen ei tarvita, mutta jatkamme viime vuonna kokeiltua käytäntöä, että jokaiseen kiinteistöön toimitettiin ajolupia joiden kanssa liikkuminen on nopeampaa. Ruisrockin aikaan liikennettä on paljon ja kannattaakin varautua varsinkin yöaikaan siihen, että ruuhkaa saattaa ilmetä.

Mitä Ruissalo merkitsee Ruisrockille?

Ruissalo on uskomattoman upea paikka järjestää festivaalia ja mielestäni erottamaton osa Ruisrockia. Kansanpuisto tarjoaa kansainvälisestikin ajateltuna aivan huikeat puitteet Ruisrockille. Festarialue on upean luonnon ympäröimä, sieltä löytyy hiekkaranta ja puistoja, laajat niittyalueet ja meren läheisyys tekevät siitä tosi monipuolisen ja hienon paikan festariyleisölle. Voin rehellisesti sanoa, että Ruisrockin festarialue on yksi maailman upeimmista!

Miten Ruisrock huomio Ruissalon luontoa?

Tiedostamme hyvin sen, että Ruissalon luonto on monella tapaa ainutlaatuinen ja haluamme järjestää Ruisrockin niin, että aiheuttaisimme mahdollisimman vähän haittaa alueen ympäristölle. Herkkiä luontoalueita aidataan laajalti jotta yleisöllä ei olisi pääsyä niille ja käytämme paljon järjestyksenvalvojia vahtimaan, ettei yleisö kulkisi rauhoitetuille alueille. Käytössä on festareille melko poikkeuksellinen ”kerran päivässä sisään” –käytäntö jolla lähialueet pyritään rauhoittamaan turhalta kulkemiselta. Suosittelemme asiakkaille julkisten kulkuvälineiden käyttämistä tai polkupyöräilyä. Siivoukseen ja jätehuoltoon panostetaan paljon ja meille on tärkeää, että alue pysyy siistinä ja että Ruisrockin jäljiltä Ruissaloon ei jäisi roskaa.

Mitkä ovat tämän kesän kohokohdat artistikattauksesta?

Ruisrock tarjoaa jälleen kerran laajan kattauksen artisteja joista löytyy kohokohtia moneen makuun. Punk-legenda The Offspring palaa Suomeen pitkästä aikaa, Studio Killers nousee lavalle ensimmäistä kertaa ikinä, samoin huikean levyn hiljan julkaissut Pepe & Saimaa –jättikokoonpano on mahdollista nähdä Ruisrockissa ensimmäisellä keikallaan. Kansainvälistä tähdistä David Guetta on tällä hetkellä ehkä yksi maailman suosituimmista, ja uskallan väittää, että perjantaina Ruisrockissa koetaan ikimuistoiset bileet jotka hakevat vertaistaan. Tuttuun tapaan mukana on kaikki kovimmat kotimaiset esiintyjät, laaja joukko ulkomaisia huippubändejä ja paljon uusia kiinnostavia tuttavuuksia joihin suosittelen kaikkien tutustuvan ennakkoluulottomasti! Lupaan, että luvassa on ikimuistoisia kokemuksia.

Mihin suosittelet tutustumaan festivaalialueella bändien lisäksi?

Pitkien festaripäivien ohjelmaan kannattaa ehdottomasti sisällyttää myös muita Ruisrockista löytyviä elämyksiä. Olit sitten hyvän ruuan ja juoman ystävä tai haet jännitystä benji-hypystä Ruisrock tarjoaa valtavasti tekemistä koko viikonlopun ajan.

Mitä uutta on tulossa alueelle tänä vuonna?

Pyrimme joka vuosi keksimään uusia kujeita Ruisrockin kävijöille ja tänä vuonna esimerkiksi alueohjelma tulee olemaan laajempi kuin koskaan. Mukaan on tulossa kaikkea vesipyssyradasta standup- esityksiin. Festarialuetta muokataan myös joka vuosi ja tänä vuonna esim. anniskelualueet kokevat pieniä muutoksia.

Etsi

Website Security Test