uisrockilla on jälleen kerran kunnia järjestää juhla luonnonkauniissa Ruissalon saaressa 8.-10. heinäkuuta. Vuodesta 1970 lähtien Ruissalossa järjestetty Ruisrock on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisesti toimineista rockfestivaaleista.

”Ruissalo on ainutlaatuinen festivaalipaikka, Suomesta ei löydy vastaavaa. Toivottavasti Ruissalon ja Ruisrockin pitkä yhteinen tie jatkuu myös pitkälle tulevaisuuteen”, toteaa festivaalin promoottori Juhani Merimaa.

Ruissalo sekä sen arvokas luonto on tullut tutuksi festarijärjestäjille vuosien varrella. Ruisrock on kuulunut vuosia eurooppalaisten festivaalien järjestöön YOUROPEen, jonka yksi tärkeimmistä tehtävistä on tuoda festivaalin ympäristöarvoja esiin. Vuonna 2007 Ruisrock sai Green’n’Clean –ympäristösertifikaatin, joka myönnetään ympäristönsuojelun ja kestävän kehityksen periaatteen mukaan toimiville festivaaleille. Ruisrock on pyrkinyt vähentämään omaa ympäristökuormitustaan mm. kiinnittämällä huomiota syntyvän jätteen määrään ja laatuun sekä suosimalla julkista liikennettä ja uusiutuvia energiamuotoja. Festivaalialueelle pääsee lipulla vain kerran päivässä, jotta Ruissalon luontoalueet eivät kuormittuisi liikaa.

Ongelmiltakaan ei voi aina välttyä, kun tuhannet ihmiset kerääntyvät samaan paikkaan. Ruisrock on kuitenkin joka vuosi tarttunut aktiivisesti uusiin haasteisiin ja luonut vuosien varrella puitteet, joissa jokainen juhlija voi pienellä vaivannäöllä auttaa tässä tärkeässä työssä. Festivaalilla on vakikävijöitä jo useammassa polvessa, joille myös festivaalin ympäristö on tärkeä asia. Festivaalikävijöitä ohjeistetaan etukäteen ja paikan päällä, esimerkiksi lajittelupisteissä on myös Ruisrockin jäteneuvojat kertomassa lajittelusta.

Ruissalo Suomen ensiestradina maailmantähdille

Ruisssalo saa jälleen kerran toimia estradina ensimmäistä kertaa Suomeen saapuville kansanvälisille tähdille, joita tänä vuonna ovat mm. maailmanmusiikin supertähti Manu Chao, yhdysvaltalainen folkpop-ryhmä Fleet Foxes ja brittisuuruus Elbow. Muita ulkomaantähtiä ovat elektronisen tanssimusiikin pioneeri The Prodigy, maailman suurimpiin indie-yhtyeisiin kuuluva The National, synapopduo Hurts, poppunk-suuruus Paramore, ruotsalaiset suosikit Robyn ja bob hund, yhdysvaltalainen vaihtoehtorockin klassikkoyhtye Primus, kantrin, folkin ja bluesin henkeen vannova parivaljakko Mark Lanegan & Isobel Campbell, ylistetty brittitulokas Anna Calvi, tanskalainen rockelektro-yhtye Carpark North ja yhdysvaltalainen psychobilly-genren pioneeribändi Nekromantix. Festivaalin raskaimmasta annistava vaastavat mm. Bullet For My Valentine, Bring Me The Horizon ja Sabaton.

Kotikentällä Turkua Ruisrockissa edustavat mm. Michael Monroe, Sweatmaster ja Magenta Skycode. Kaikkiaan kotimaan artistikaarti on monipuolisen kattava, huippuesiintyjiä nähdään Apulannasta Von Hertzen Brothersiin ja Jenni Vartiaisesta Kaija Koohon. Ruissalo on ainutlaatuisena esiintymispaikkana saanut joka vuosi myös vuolaita kehuja niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin tähdiltä.

Makuelämykset kruunaavat festivaalin

Ruoka ja juoma ovat jälleen tärkeässä roolissa osana Ruisrockia. Festivaalin tämän vuoden uutuus on monipuolisen valikoiman Viinimaa, jossa voi musiikin lomassa istahtaa lasilliselle nauttimaan puna- ja valkoviinejä – kumpaakin myös luomuna –, kuohuviiniä ja samppanjaa.

”Haluamme lisätä tapahtuman elämyksellisyyttä ja tarjota vaihtoehtoja myös juomaja ruokatarjonnassa. Viinimaa on helppo tapa tutustua uusiin viineihin mielenkiintoisessa ympäristössä”, kertoo Juhani Merimaa.

Viinimaan alueella saa nauttia jo kolmantena Ruisrock-kesänä peräkkäin Michelintähdillä palkitun keittiömestari Hans Välimäen tiimin loihtimista herkuista. Tuotteet ja raaka-aineet hankitaan niin läheltä kuin mahdollista, tarjolla lähes ainoastaan lähiruokaa. Lisäksi festivaalilla voi nauttia muun muassa kahden Ruisrockin oman ravintolan, Ruisbistron ja Rantabistron ravintolatasoisesta ruoasta ja ilmapiiristä. Sekä Välimäen että bistrojen tarjoamien ruokien liha tulee lihatukku Tammiselta, joka tunnetaan eettisestä ja jäljitettävästä lihatuotannostaan sekä lähiruokatuotannon tukemisesta. Ruisrockissa käytetyt puiset aterimet sekä lautaset ovat kompostoituvaa materiaalia.

Festareiden rakennus aloitetaan perinteisesti Juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja purku kestää noin viikon festareiden jälkeen. Lisää tietoa ensi kesän Ruisrockista löydät osoitteesta: www.ruisrock.fi

Etsi

Website Security Test